GABEM BANGGA PENCAPAIAN PERSATUAN PENIAGA DAN USAHAWAN MELAYU MALAYSIA (PPUMM)
"Saya akan menyebut dimana-mana saja saya pergi tentang kejayaan dan kegigihan PPUMM. Saya bangga dengan pencapaian PPUMM" Tan Sri Rahim


Sebahagian daripada peserta Kursus Penanaman Cendawan yang dianjurkan oleh PPUMM

Tan Sri Rahim menyampaikan hadiah kepada salah seorang peserta kursus

Sijil kursus disampaikan oleh Tan Sri Rahim kepada peserta kursus

Peserta kursus, tenaga pengajar dan kepimpinan PPUMM bergambar kenangan bersama Tan Sri Rahim

SETIAWAN, 24 Disember 2006 – Gagasan Badan Ekonomi Melayu (Gabem) akan membantu dan menyokong usaha dan aktiviti persatuan-persatuan peniaga Melayu sedia ada dalam berbagai bidang sehingga berjaya melahirkan lebih ramai lagi usahawan Melayu yang berjaya. Demikian ditegaskan oleh Pengerusi Gabem, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik.

Katanya, kewujudan Gabem akan saling lengkap melengkapi antara persatuan usahawan Melayu sedia ada disamping Gabem akan bertindak sebagai pemudahcara kepada persatuan yang ingin mengembangkan lagi aktiviti dan usaha mereka.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan Kursus Penanaman Cendawan anjuran Persatuan Peniaga dan Usahawan Melayu Malaysia (PPUMM) di Setiawan, Perak.

Sementara itu, beliau melahirkan rasa kagum dengan pencapaian dan kejayaan yang ditunjukan oleh PPUMM terutama dalam usaha melahirkan usahawan tani bukan sahaja di Perak malah di negara ini. Ini terbukti dengan lahirnya ramai usahawan tani dalam berbagai bidang selaras dengan usaha kerajaan untuk melihat sektor pertanian menjadi penjana ekonomi Negara.

“Saya kagum setelah melihat dengan dekat pencapaian dan kesungguhan PPUMM dalam meneroka bidang pertanian dan Gabem sudah pasti akan turut terlibat membantu apa yang perlu bagi merancakkan lagi penglibatan PPUMM dalam bidang pertanian”. Katanya

Di majlis tersebut Tan Sri Rahim turut menyampaikan sijil dan cenderamata kepada seramai 80 orang peserta kursus yang datangnya dari seluruh negara.

0 Comments:
Post a Comment
<< Kembali
 


Biodata
Baginda s.a.w. bersabda; Orang yang berusaha membantu para janda dan orang miskin diibaratkan sebagai orang yang berperang di jalan Allah, seperti orang yang bangun sembahyang sepanjang malam dan seperti orang yang berpuasa tanpa berhenti. (H.R. Bukhari & Muslim)
Dilawati Sejak Ogos 2006
    counter
Aktiviti Terkini

15 Jan 07 (Isnin)
Setiap aktiviti akan dipaparkan disini
  


Berita Terdahulu
Arkib
Email RTC


Pejabat
Suite 30-1, Wisma UOA 11
No. 21, Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur

Tel : 03-2163 4668
Fax : 03-2163 5658
SMS : 019-2010 000


Kalendar
Semak Keahlian UMNO


Semak Daftar PengundiBancian Pemilih


Gabem Sana Sini

Akhbar Hari Ini
Pautan