DR. MAHATHIR TIDAK ADA KAPISITI JATUHKAN PAK LAH

LUMUT 13 Ogos – Tun Dr. Mahathir Mohamad tidak mempunyai kapasiti untuk menjatuhkan Perdana Menteri kerana institusi itu mempunyai hubung kait dengan Presiden UMNO, kata Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik.

Beliau berkata, hubung kait itu membawa maksud di Malaysia tidak ada seorang pun boleh menjadi Perdana Menteri kecuali beliau merupakan Presiden UMNO.

“Saya mempunyai keyakinan sebarang orang perseorangan termasuk Dr. Mahathir memang tidak mempunyai kapasiti untuk menjatuhkan seorang Perdana Menteri sebab institusi Perdana Menteri ini ada hubung kaitnya dengan institusi Presiden UMNO di Malaysia.

“Jadi sebab itu, kalau beliau (Dr. Mahathir) hendak menjatuhkan Perdana Menteri yang pada masa yang sama Presiden UMNO, maka beliau kena menyakinkan sekurang-kurangnya dua pertiga daripada 191 bahagian UMNO atau sekurang-kurangnya dua pertiga daripada 2,500 hingga 2,600 perwakilan yang bermesyuarat,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan Persidangan UMNO Bahagian Beruas di sini hari ini.

Beliau mengulas mengenai kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz yang meminta Dr. Mahathir berhenti daripada terus mengkritik kerajaan secara terbuka kerana tindakan dibuat bekas Perdana Menteri itu dilihat mahu menghancurkan UMNO.(Utusan Malaysia)
0 Comments:
Post a Comment
<< Kembali
 


Biodata
Baginda s.a.w. bersabda; Orang yang berusaha membantu para janda dan orang miskin diibaratkan sebagai orang yang berperang di jalan Allah, seperti orang yang bangun sembahyang sepanjang malam dan seperti orang yang berpuasa tanpa berhenti. (H.R. Bukhari & Muslim)
Dilawati Sejak Ogos 2006
    counter
Aktiviti Terkini

15 Jan 07 (Isnin)
Setiap aktiviti akan dipaparkan disini
  


Berita Terdahulu
Arkib
Email RTC


Pejabat
Suite 30-1, Wisma UOA 11
No. 21, Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur

Tel : 03-2163 4668
Fax : 03-2163 5658
SMS : 019-2010 000


Kalendar
Semak Keahlian UMNO


Semak Daftar PengundiBancian Pemilih


Gabem Sana Sini

Akhbar Hari Ini
Pautan